čtvrtek 16. června 2016

Dezert bez mouky !

To že vaření moc nedám, a dezertům už tuplem ne, dávno víte. Nejsem typická kuchařinka, ale díky kolegyni jsem narazila na skvělý recept, který nejen že není složitý, výborně chutná, ale navíc je i bez mouky !



Jmenuje se Míša řez a kolegyně na něj narazila při listování Albert magazínem, který si občas (díky spoustě obrázků pochopitelně) ráda prohlídnu i já.



Na řezy potřebujete:

  • 5 vajec
  • 100 g krystalového cukru
  • 50 g kakaa holandského typu
  • 1 tvaroh ve vaničce
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 sáček vanilkového cukru

Do začátku vám stačí si dát rozehřát troubu na 190 stupňů a připravit si plech. 


Druhá fáze je složitější...možná jedna z nejsložitějších vůbec. Spočívá v důsledném oddělení žloutků od bílků. 
Žloutky pak rozšlehejte rukou nebo ručním mixérem spolu s cukrem na světlý krém. 
Bílky zase na pevný sníh. 

Do žloutkové směsi se pak dle receptu přidává celé množství kakaa a následně se velmi jemně zapracuje i bílkový sníh. 

Těsto vylijte na připravený plech (obložený pečicím papírem) a nechte péct asi cca 8 minut. Dokud se hmota nezpevní. 

Po upečení nechte důkladně vychladnout. 
Ovšem mezitím, abychom nelenili je ideální doba na přípravu krému, na který použijeme zbylé ingredience a to: tvaroh, smetanu a vanilkový cukr. 
Vše spolu vymícháme do hladka. 

Upečený korpus pak přepůlíme uprostřed a rozdělíme jej tak na levou a pravou část, do kterých pak vložíme hotový krém :). 

Pak už stačí jen podávat.
Jednoduché, efektivní a vynikající!!! (jako z cukrárny :))





Já moc děkuji holkám z práce nejen za inspiraci, ale také za asistenci při focení ( moc děkuji Jani, Bogi, Peti a Kači :). A vám přeji dobrou chuť  :). 

3 komentáře:

  1. To vypadá skvěle! Z jakého čísla Albert magazínu to je? Nějak mi to uniklo, a to si beru každé číslo a moc ráda jím listuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko to úplně přesně nevím, nicméně existuje i online zdroj --> http://www.albert.cz/recepty/misa-rezy-bez-mouky

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, všech si moc vážím.